Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı

Ağız ve çene cerrahisi, ağız dokularının hem yumuşak hem de sert dokularının tedavilerini içeren bölümdür. Diş çekimi , gömük diş ameliyatları , çene ve çevre dokulardaki kistlerin tedavisi , çene ve çevre dokulardaki tümörlerin tedavisi , çene travmatolojisi ve çene kırıklarının tedavisi , protez öncesi ameliyatlar , ağız-yüz ağrıları , çene ve çene disfonksiyonlarının tedavisi (fizyoterapi , artroskopi, artrosentez ve botoks uygulaması), odontogenetik enfeksiyonların tedavisi, tükürük bezi hastalıklarının tedavisi, ağız hastalıklarının tanı ve tedavisi ve dental implantoloji (implant yerleştirmek için yeterli kemik ve yumuşak doku olmadığında ileri implant cerrahisi) çalışma alanıdır. Ağız ve Çene Cerrahisi.

Bunun yanı sıra sistemik hastalıkların ağız içi bulgularının tanı, tedavileri ve ameliyat sonrası kontrolleri de yapılmaktadır. Bölümümüzde 8 profesör , 3 doçent ve 10 araştırma görevlisi ile teknolojideki son gelişmeleri/yenilikleri yakından takip ederek modern tedavi hizmetleri vermekteyiz. Bölümümüzde 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri öğretim üyelerimiz, doçentlerimiz ve araştırma görevlilerimiz tarafından kontrol altında sürdürülmektedir.

Akademik Kadro

Prof. Dr. M.Cemal AKAY(Head of Department)
Prof. Dr. Tayfun GÜNBAY
Prof. Dr. Hüseyin KOCA