canlı destek

Tarihçe

Ege Bölgesi'ndeki tek diş hekimliği fakültesi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Dekan Prof.Dr. İsmail ULUTAŞ, 1969 yılında. Değişen eğitim ve araştırma ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan üç ana binadan oluşan Fakülte, 1995 yılında son şeklini almıştır. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, eğitim kalitesi ve profesyonel kadrosudur. 5 yıllık Yüksek Lisans Programı ile 300'ün üzerinde akademisyen, klinisyen ve araştırmacı tarafından 625'in üzerinde öğrenci; artı 200'den fazla personel. 1973 yılında ilk mezunlarını verdiği fakülteden bugüne kadar yaklaşık 3317 "Diş Hekimi" mezun olmuştur. Eğitim süresi, yaklaşık 130 öğrenci kabul eden fakültemizde; toplam 6 yıl, bir yıl İngilizce Hazırlık olarak sınıf ve beş yıllık diş hekimliği eğitimi. Fakültemize kayıtlı öğrenci sayısı yaklaşık 700'dür. 67 Profesör, 17 Doçent ve 132 Araştırma Görevlisi 8 ayrı bölümde eğitim, hasta tedavisi ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir: Ağız Diş Çene Cerrahisi; Ağız ve Çene Protezleri; Ortodonti; pedodonti; Oral ve Maksillofasiyal Radyoloji; Konservatif Diş Hekimliği ; Endodonti. Teknolojik olarak sürekli yenilenen kliniklerimizde yıl boyunca yaklaşık 25.000 hasta tedavi edilmektedir. Son dönemde teknik donanımı ile eğitim ve araştırma alanındaki büyük başarıları fakültemizi lise mezunlarının tercih ettiği bir numaralı diş hekimliği fakülteleri arasına yerleştirmiştir. Son teknolojiye göre yenilenen ünite sayısı, Fakültemizde 213 ve ortalama öğrenci/birim oranı 1/1'dir. Teknik olarak yenilenen klinikler ile hastalarımız için güven verici bir tedavi ortamı yaratılmaktadır. Öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın tüm eğitim ihtiyaçları çağdaş Phantom Lab., Research Lab ile kolaylaştırılmaktadır. bir SEM Mikroskobu, Biyokimya Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı ve bir kütüphane ile. Erasmus Programı ve Almanya, Hollanda, Portekiz, Fransa, ABD'deki Üniversiteler ve Dişhekimliği Okulları ile Dişhekimliği Yüksekokulumuz ve Üniversitemiz arasındaki İkili Anlaşmalar sayesinde, akademisyenlerimiz için öğrencilere eğitim ve araştırma fırsatları yaratıyoruz. Fakültemiz, AB tarafından tasarlanan Erasmus Programına dahil olan ilk dişhekimliği okuludur. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Porto Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Portekiz) arasında Erasmus Programı ile değişim 2002 yılında başlamıştır; 2005 yılında Radboud Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Hollanda); 2005 yılında Strasbourg Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Fransa); 2010 yılında Giessen Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Almanya) ve bu üniversitelerden 10'dan fazla öğrenci fakültemize gelmiş ve 8 öğrencimiz bu fakültelere eğitim için gitmiştir. AB'ye aday olan Türkiye, AB ülkelerinin üniversite ve eğitim programlarındaki gelişmeleri takip etmektedir. Bu amaç doğrultusunda fakültemiz ADEE (Association for Dental Education in Europe) ve AB'ye doğrudan bağlı olan DENTED'e üye olmuştur. Fakültemiz, ADEE ve DENTED'in her toplantı ve organizasyonunda Türkiye'deki diğer diş hekimliği fakülteleri arasında ilk üye fakülte olarak yer almaktadır. Fakültemiz son yıllarda çok yoğun araştırma faaliyetlerinde bulunmaktadır. Öğretim üyelerimiz ve dünyanın dört bir yanından çok değerli akademisyenlerimiz, ulusal ve uluslararası bilimsel ve akademik organizasyonlara katılma şansı elde etmektedir. Yoğun araştırma faaliyetleri, 2006 yılından bu yana prestijli bilim dergilerinde yayınlanan makale sayılarının önemli ölçüde artmasına katkıda bulunmuştur. Bunun yanı sıra fakültemizden araştırmacılar, ulusal ve uluslararası birçok projede çalışmalarını sürdürmektedir. Sahip olduğumuz kaynaklar, eğitim düzeyi ve hasta bakımı konusunda geldiğimiz nokta, gelecek planlarımıza ışık tutuyor.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ